5 Trådløse Hovedtelefoner til Ferien
..og alle de andre situationer, hvor du gerne vil være i fred og bare koncentrere dig om musikken.
Det varer ikke længe før ferieperioden er over os, og måske har du planer om den store tur ud i verden, eller bare en tur rundt om hjørnet, til den lokale park. Uanset, så er det den slags situationer, hvor trådløse hovedtelefoner er den helt oplagte løsning – vi ved alle sammen, at det hele bare føles lidt bedre, når vi har vores eget lydspor til at akkompagnere vores dag.
Der findes et utal af trådløse hovedtelefoner på markedet. Vi har valgt at tilbyde udvalgte modeller, som kombinerer høj lydkvalitet, funktionalitet og komfort, i forskellige kvalitetsklasser. Fælles for dem alle er, at de kommer fra rigtige Hi-Fi / Head-Fi producenter, som udelukkende arbejder med lyd.
Her er fem trådløse hovedtelefoner, som vi synes du skal kigge nærmere på. Klik videre til produktsiderne for at se komplette specifikationer og yderligere beskrivelser.
Final Audio UX3000 – Prisbasker af kaliber!
Pris: 995,-
Når vi får præsenteret nye produkter fra vores leverandører, så plejer vi gerne at gætte lidt på hvad produktet koster, når vi har taget et lyt på det. Det gjorde vi også med Final Audio UX3000, som ved første lyt var en meget positiv overraskelse. Vi skød den til at koste 1.995,- men det viste sig at prisen faktisk kun var det halve! Og det taler for den lydkvalitet som denne trådløse hovedtelefon er i stand til at levere.
Final Audio er et japansk firma der udelukkende producerer hovedtelefoner, og har gjort det i mange år. Derfor har de også rigtig godt styr på hvordan sådan en skal lyde. UX3000 er måske ikke den mest detaljerede hovedtelefon i dette blogindlæg, men når man tager prisen i betragtning, så må man bare sige at alle andre i prisklassen må bøje sig i støvet. Når man rejser, eller når naboen slår græs, så er det rart at have en trådløs hovedtelefon med støjreduktion. Sådan en funktion finder du også i UX3000, hvor Final Audio har udviklet en hybrid ANC (Active Noise Cancellation) Den hybride støjreduktion fungerer okay. men er ikke den bedste løsning vi har oplevet. Det kan nok bl.a. tilskrives at der kun er to mikrofoner på hver kop, hvor nogle af de bedre løsninger bruger op til 4 pr. kop. En af fordelene her er dog, at den påvirker lydkvaliteten mindre når den aktiveres, sammenlignet med de mere avancerede ANC-løsninger. Og igen må vi bare påpege den utroligt attraktive pris på denne Bluetooth hovedtelefon.
Fordele og ulemper ved Final Audio UX3000
+ Virkelig meget lyd for pengene
+ Bluetooth AAC og aptX
+ Op til 35 timers drift på batteri
+ Let og komfortabel
- Ingen avancerede Bluetooth codecs som eks. LDAC eller aptX Lossless
- Ikke den bedste støjreduktion vi har oplevet
Cambridge Audio Melomania P100 – Fed lyd uden kabler
Pris: 1.995,-
Melomania P100 fra engelske Cambridge Audio, er den helt oplagte Bluetooth hovedtelefon, hvis du vil være sikker på at komme fra A til B, uden at løbe tør for strøm. Her får du nemlig op til 100 timers drift på en fuld opladning uden ANC. P100 er selvfølgelig meget mere end lang driftstid på batteri, og derfor er den også kommet med i dette blog-indlæg.
Cambridge Audio kender du måske allerede. Det er et engelsk firma, som i årtier har produceret Hi-Fi og High-end lydudstyr, og gennem de seneste år også hovedtelefoner. Erfaringen fra udviklingen af lyd til hjemmet, har naturligvis også skabt et solidt fundament for udviklingen af hovedtelefoner, men navnet forpligter også! Vi kan heldigvis sige, at Melomania P100 fuldt ud lever op til både navn og den lydkvalitet vi forventer os af de engelske Hi-Fi-specialister. Lydsignaturen er levende og engagerende, med en dyb og veldefineret bas som vil tilfredsstille de fleste. Det er desuden muligt at tilpasse lyden via den gratis app til iPhone og Android, så du kan trimme og tune på tonerne. Melomania P100 har aktiv støjreduktion, så du kan lytte til din musik i fred, selvom omgivelserne støjer. En af de rigtig positive overraskelser her er, at kvaliteten af lyden som afspilles når støjreduktionen er aktiveret, ikke påvirkes i særlig stor grad. På nogle trådløse hovedtelefoner med støjreduktion, kan man næsten have oplevelsen af, at der bliver lagt et tungt tæppe over højttalerenhederne når ANC’en aktiveres, men det er heldigvis ikke et problem her.
Den trådløse forbindelse i hovedtelefonerne er perfekt til både iPhone og Android-brugere. Her er aptX Lossless og aptX Adaptive, samt AAC og naturligvis standard SBC. P100 understøtter også Snapdragon Sound med op til 24-bit/96kHz lyd med kompatible kilder. Cambridge Audio Melomania P100 kan ikke kun bruges trådløst. Der medfølger også kabler, så den kan tilsluttes en forstærker eller anden kilde. Den mest interessante her, er uden tvivl muligheden for at forbinde den via USB til eks. en smartphone, computer eller tablet. Her får du så et rent, stabilt signal som holdes digitalt hele vejen fra kilden, videre til D/A-converteren og klasse-A/B forstærkeren i hovedtelefonerne.
Fordele og ulemper ved Cambridge Audio Melomania P100
+ God, balanceret lyd med mulighed for tilpasning
+ Vanvittigt lang batteritid
+ Lækkert design og god komfort
+ De mest relevante Bluetooth codecs
+ God støjreduktion
- Støjreduktionen er ikke så effektiv som de bedste i kategorien
Noble Audio Fokus Apollo - Trådløs Head-Fi
Pris: 5.395,-
Det er nok næppe de fleste der har hørt om Noble Audio, men de har gennem en årrække skabt sig et navn blandt Head-Fi-entusiaster verden over. Deres sortiment har indtil for nyligt, været fokuseret på in-ear monitors i den meget, meget høje klasse. Nu har de også trådløse hovedtelefoner på programmet – i hvert fald en enkelt, og det er noget af en oplevelse de har fået strikket sammen med Fokus Apollo.
Fokus Apollo er en noget mere avanceret løsning end vi er vant til at se i kategorien for trådløse hovedtelefoner. Det er ret tydeligt at der her er tale om en producent der går all-in på lydkvalitet. Sammenlignet med de andre hovedtelefoner i dette blog-indlæg, som alle er monteret med regulære dynamiske højttalerenheder, så er Fokus Apollo lidt af en outsider. Den er nemlig udstyret med hybride enheder som kombinerer den klassiske dynamiske højttalerenhed, med en planar-magnetisk. Denne kombination betyder, at hovedtelefonen er i stand til at levere en fremragende opløsning, præcision og luftighed via planar-enheden, og en dyb, fyldig og præcis bas via den dynamiske enhed. Det her er den trådløse hovedtelefon til dig der virkelig går op i lydkvalitet, og vægter det højere end noget andet. Fokus Apollo har aktiv støjreduktion, som fungerer ret effektivt. Desværre påvirker det også lydkvaliteten i høj grad, så når du virkelig vil lytte og nyde musikken, så slå ANC’en fra. I virkeligheden er påvirkningen af lyden ved aktiv støjreduktion måske ikke større i Apollo end i andre modeller, men man lægger mere mærke til det, da lydkvaliteten uden er så enormt god.
Noble Audio har udstyret Fokus Apollo med det bedste i Bluetooth-formater, så du kan få den bedst mulige lyd, uanset hvilken kilde du bruger. Her er AAC som er oplagt til dig der har en iPhone eller iPad, og aptX, aptX HD samt LDAC til kompatible enheder, herunder mange Android-telefoner. Hovedtelefonen kan også bruges med kabel, som medfølger i pakken. Herudover er det også muligt at forbinde den via USB, så man opnår en kablet, digital forbindelse fra eks. sin smartphone til hovedtelefonerne.
Fokus Apollo er en fremragende Bluetooth hovedtelefon, som virkelig kan levere en lydoplevelse der imponerer gang på gang. Herudover bør vi også fremhæve bygge- og materialekvaliteten, som sikrer en god komfort, gennem timevis af musiklytning.
Fordele og ulemper ved Noble Audio Fokus Apollo
+ Fremragende lyd
+ Hybrid dynamisk / planar-magnetisk enheder
+ God komfort og bæreoplevelse
+ Op til 80 timers drift på batteri
- Fin støjreduktion, som dog påvirker lydkvaliteten en del negativt
- Middelhøj pris, som dog modsvarer kvaliteten af produktet
Focal Bathys – Den populære i den øvre klasse
Pris: 6.275,-
Bathys fra den franske højttalerproducent Focal, har siden lanceringen været en af de mest populære trådløse hovedtelefoner i vores sortiment. Og det er slet ikke så underligt. Focal har skabt et navn i hovedtelefonkredse siden lanceringen af den kompromisløse Utopia hovedtelefon, tilbage i 2016, trods deres tårefremkaldende prissætning på omkring 40.000,- Heldigvis er Bathys langt billigere, men den bygger på de samme kerneværdier som Focal arbejder med i alle deres produkter.
Lyden fra Focal Bathys er meget afbalanceret, og det er en hovedtelefon der præsenterer dig for musikken som den er indspillet. Her er et stort niveau af detaljer og en dynamisk formåen der virkelig vækker musikken til live. Hovedtelefonerne er baseret på dynamiske enheder af aluminium-magnesium, som takket være deres lette vægt, er i stand til at levere præcision og hastighed på et meget flot niveau. Focal har netop annonceret en ny Bathys MG, hvor enhederne er fremstillet udelukkende i magnesium. Den er i skrivende stund ikke landet i vores butik, så derfor er den ikke med på denne liste, men vi har store forventninger til den. Focal Bathys har en god aktiv støjreduktion ombord, så du kan blokere støjen omkring dig, vel at mærke uden at det i høj grad påvirker lydkvaliteten.
Focal har udstyret hovedtelefonen med de grundlæggende Bluetooth-formater, herunder aptX, aptX Adaptive og AAC, hvoraf mindst en i dag findes i de fleste apparater. Vi kunne måske godt have tænkt os, at der her var mere avancerede formater understøttet, herunder LDAC eller aptX Lossless. Udover den trådløse funktion, er det også muligt at tilslutte Bathys direkte til en kilde via USB, hvor den understøtter op til 24-bit/192kHz via DAC Mode.
Fordele og ulemper ved Focal Bathys
+ Virkelig god lyd
+ God komfort
+ Fedt design
+ DAC Mode i høj kvalitet
- Ingen avancerede Bluetooth codecs som eks. LDAC eller aptX Lossless
- Batteridrift ’kun’ på 30 timer med støjreduktion
T+A Solitaire T – Den ultimative trådløse hovedtelefon
Pris: fra 9.995,-
Tyske T+A er specialister i High-End elektronik og højttalere, og har i de seneste år også produceret hovedtelefoner. Har man oplevet deres produkter, så ved man også at der er tale om noget af det mest gennemførte på markedet. Når de udvikler et produkt, så sker det ikke ud fra en prissætning, men ud fra det niveau de gerne vil have produktet til levere. Derfor var vi naturligvis også noget spændte på at opleve, hvordan en trådløs hovedtelefon til omkring 10.000,- skulle lyde.. og vi blev ikke skuffet!
Solitaire T er en kompromisløs Bluetooth hovedtelefon, og prisen alene vil sikkert få mange til at undre sig. Men som man siger, så er der mening med galskaben. Det her er ikke en trådløs hovedtelefon der henvender sig til masserne. Den er skabt til dig der vil have det absolut bedste i lyd uden kabler, og dig der normalt rynker på næsen når ordet ’Bluetooth’ bliver nævnt i Hi-Fi-sammenhæng. T+A Solitaire T er fra bunden skabt som et rigtigt Hi-Fi-produkt, med fokus på det bedste i komponenter og materialer, for at opnå den bedst mulige ydelse.
Hovedtelefonen er i bund og grund en standardløsning som de findes i mange andre hovedtelefoner med en god, men ikke fantastisk, alt-i-et chip fra Qualcomm med klasse-D forstærkning. Der hvor Solitaire T kommer til sin ret, og kører i cirkler om alt andet i kategorien, er når den indbyggede HQ Mode bliver aktiveret. Så bliver den digitale forstærker nemlig udkoblet, og i stedet aktiveres en klasse-A/B forstærker med analog volumenkontrol, komplementeret af en Quad ESS ES9218P Sabre DAC, som er blandt de bedste på markedet. Og det er præcis her, at du vil opleve hvorfor denne trådløse hovedtelefon er noget helt specielt. Den lyder fuldstændigt fantastisk, og man glemmer meget hurtigt, at der her er tale om en løsning uden kabler. HQ Mode kan frit tændes og slukkes gennem T+A appen til iPhone eller Android. Og nu tænker du nok, hvorfor man ikke bare vil have den aktiveret hele tiden? – Det er ganske enkelt fordi, at klasse-A/B forstærkeren bruger mere strøm, så den overordnede batteritid vil gå fra 70 til 35 timer, hvis man udelukkende har den aktiveret. Er man i en situation hvor man ikke lige har mulighed for at oplade den, kan man altså spare på strømmen ved at reducere på lydkvaliteten.
T+A har tilføjet de meste gængse Bluetooth-codecs til Solitaire T, som er baseret på Bluetooth 5.1, med SBC, AAC, aptX og aptX HD. Her er således ingen af de mere avancerede codecs som eks. LDAC. Det skal dog ikke trække alt for meget ned i den samlede vurdering, da den overordnede lydkvalitet er så vanvittigt god. Hovedtelefonen kan også bruges med kabel, og her bliver den bare endnu bedre. Tilslut den med USB-kabel til din smartphone eller computer, og lad ESS Sabre DAC’en i hovedtelefonen håndtere det digitale signal. Det lyder helt utrolig godt, og man fristes næsten til at kalde det den bedste kablede hovedtelefon i prisklassen og et godt stykke over. Herudover kan du også forbinde den via 3.5mm eller 4.4mm jack-stick til en analog forstærkerudgang. Alle kablerne følger med i kassen.
Fordele og ulemper ved T+A Solitaire T
+ Markedsledende lydkvalitet
+ Klasse-A/B forstærker og ESS Sabre DAC
+ DAC Mode og analog tilslutningsmulighed
+ Elegant og eksklusivt design
+ God komfort
- Høj pris, men hver en krone værd
- Ingen avancerede Bluetooth codecs som eks. LDAC eller aptX Lossless
Se hele vores udvalg af trådløse hovedtelefoner
Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.