Dankort + VISA/Dankort VISA Electron Mastercard VISA MobilePay Apple Pay ViaBill

De Fem Bedste Høretelefoner til under 10 kilo

oprettet d. under Hovedtelefoner / Head-Fi

De Fem Bedste Høretelefoner til under 10 kilo

De 5 bedste høretelefoner

Lad os introducere dig for de fantastiske fem

Vi fortsætter med vores artikelserie om høretelefoner, men denne gang tager vi et skridt op til en klasse, der er meget populær, fordi man kan få en fantastisk lydkvalitet for en brøkdel af det, du skulle give for et stort, flot hifi-anlæg til stuen.

 

Samtidig rykker denne del af markedet for hovedtelefoner sig ekstremt hurtigt, og du får utrolig meget ny teknologi for pengene her. Vi får tit spørgsmålet ”hvilken hovedtelefon under 10.000 kr er den bedste?”, og selvom der ikke er noget objektivt rigtigt svar, så findes der en håndfuld, der ikke er til at komme uden om!

 

Som i segmentet under 5000 kr, så er feltet domineret af planar-magnetiske hovedtelefoner på nær den nye Meze 109 Pro. I stedet for at lyden bliver gengivet af et ’stempel’ i en dynamisk hovedtelefon, så fungerer en planar-magnetisk høretelefon ved, at du har en magnetisk påvirkelig membran, der har tynde, lodrette magneter på begge sider til at ’skubbe og hive’ i membranen. Den meget lette membran reagerer lynhurtigt og leverer en silkeblød mellemtone og en overraskende dyb bas. Ofte har dynamiske enheder lidt mere forkant på transienter og imponerende eksplosivitet i forhold til de planar-magnetiske, men på nuancerne i tonerne og mikro-opløsningen er det svært at matche planar-hovedtelefonerne.

 

Vi vil dog ikke sige det sådan, at en teknologi per definition er bedre, dertil går udviklingen på begge sider stadig hurtigt, hvilket Meze 109 Pro viser. En dygtig fabrikant laver med andre ord gode hovedtelefoner med uanset princip, og vi har da også hørt eksempler på både dynamiske og planar-magnetiske hovedtelefoner, vi ikke ville være bekendt at sætte til at spille på et salathoved. Dem er der heldigvis ingen af her, og uanset dine præferencer, så er følgende blandt de mest spændende høretelefoner på markedet lige nu!

 

Hifiman Ananda Stealth, planar-magnetisk hovedtelefon

Ananda Stealth

Type: Åben, over-ear, planar-magnetisk

Pris: 5995 kr

 

Hifiman har med Ananda Stealth formået at tage en god høretelefon og forbedre den yderligere. De nye Stealth-enheder bidrager til en utrolig detaljering, og det er generelt set en hovedtelefon, som virkelig spiller med et ekspansivt, glat og medrivende lydbillede. Den har store ørekopper og sidder let på hovedet, hvilket sikrer en super komfort til mange timers brug, selv til dig med store hørelapper. Det er dog ikke den hovedtelefon, der lukker tættest til, så du skal regne med at kunne høre alt, hvad der sker omkring dig. Til prisen får du dog en virkelig betagende lydoplevelse.

 

Læs mere om Hifiman Ananda Stealth

 

Meze Audio 109 Pro, dynamisk høretelefon

Meze 109 Pro 

Type: Lukket, over-ear, dynamisk

Pris: 5995 kr

 

Den eneste dynamiske høretelefon i dette selskab behøver dog ikke skamme sig, for Meze 109 Pro er fuldt ud et fedt alternativ til en Ananda Stealth eller LCD-2 Classic. Her får du en dynamisk og ligefrem præsentation af musikken med en hurtig og kontant bas, der leverer et flot smæk og masser af rytmisk musikalitet.

 

Som det er hovedtelefoner med dynamiske enheder, så leverer de ikke et helt så sammenhængende og ’fuldt’ lydbillede som de planar-magnetiske høretelefoner, men vinder så på transienternes attack og besidder en stor fandenivoldskhed, når musikken bliver kompleks. Meze 109 Pro er umanerligt lækkert bygget, og der er ikke et eneste stykke plastik i sigte her. Ørekopperne er mindre end på Ananda, men det lækre velour sidder tæt til og hovedbøjlens autojustering af højden fungerer godt og hovedtelefonerne er lette at have på hovedet.

 

Læs mere om Meze 109 Pro

 

Audeze LCD-2 Classic, en af de fedeste høretelefoner i prisklassen

Audeze LCD-2 Classic

Type: Åben, over-ear, planar-magnetisk

Pris: 6490 kr

 

Feltets nestor og ældste konstruktion er LCD-2 Classic, men det vidner også blot om, hvor vellydende LCD-2 Classic er! Det er en mere varm og tilbagelænet lyd end både Meze 109 Pro og Ananda Stealth, men også væsentlig mere voksen. Giver du LCD-2 Classic en hovedtelefonforstærker med nogle muskler, så får du et lydbillede, der både er utrolig detaljeret og besidder et enormt rum med masser af luft mellem instrumenterne. De har tykke og lækre ørepuder, der lukker godt af for omverdenen, men de er også væsentligt tungere end dens to konkurrenter. Men oplevelsen er stadig, at du lige får en knivspids ekstra på lydkvaliteten med LCD-2 Classic.

 

Læs mere om Audeze LCD 2 Classic

Dan Clark Aeon 2, høretelefon i god kvalitet

Dan Clark Aeon 2 open

Type: Åben, over-ear, planar-magnetisk

Pris: 7995 kr

 

Aeon 2 er måske den mest praktiske hovedtelefon i feltet og kan nemt klappes sammen og tages med. Derudover er den let, sidder godt på hovedet og er bygget lækkert! Ligesom Meze 109 Pro har Dan Clark Audio Aeon 2 ikke de største ørekopper, men fordi de er dråbeformede, er det alligevel de færreste, de ikke passer på.

 

Dan Clark er et mærke, der i de seneste år er strøget ind på scenen for high-end hovedtelefoner ligesom Meze, og når du lytter til Aeon 2, så er det fuldt fortjent! Som de letteste af alle disse høretelefoner mærker man næsten ikke, de sidder der, og oplevelsen er et sæt hovedtelefoner, der bare skaber en kæmpe, bred lydscene, som er virkelig homogen. Nogle af de andre, især Audeze LCD-X, vil give endnu flere detaljer og dybere bas, men få er afbalancerede i lyden på samme måde som Aeon 2, og den balance gør den fantastisk til alt slags musik – ligesom du rent faktisk kan tage den med rundt. Bare husk en god, bærbar hovedtelefonforstærker også!

 

Læs mere om Dan Clark Audio Aeon 2 Open

 

Bedste. hovedtelefon til under 10.000kr - Audeze LCD- X

 

Audeze LCD-X Creator

Type: Åben, over-ear, planar-magnetisk

Pris: 9990 kr

 

Strækker vi budgettet helt til de 10.000 kr, så støder vi på en af Audezes mest spændende modeller, nemlig LCD-X Creator, der i mange henseender deler teknologi med den lækre LCD-3. Det gælder blandt andet Audezes Fazor-waveguides, der forbedrer fasen og minimerer forvrængning.

 

LCD-X er nemmere at drive end eks. LCD-3, men er også meget velopløst, neutral og detaljeret, så den vil alligevel kræve en rigtig god hovedtelefonsforstærker for at yde sit bedste. Men ønsker du et åbent vindue ind til musikken uden betoninger, så er LCD-X en høretelefon, du ikke må gå glip af! Audeze LCD-X er den tungeste af alle i testen, men dens hovedbøjle og lækre ørepuder sikrer, at den sidder enormt komfortabelt selv over længere tids lytning.

 

Læs mere om Audeze LCD-X

 

Husk en god hovedtelefonforstærker!

Ingen af disse høretelefoner vil fungere ret godt direkte fra computerens lydudgang eller via en billig dongle fra en mobiltelefon.

De fleste vil bruge disse hovedtelefoner hjemme 99.9% af tiden, hvorfor de også er lavet til at fungere med seriøse hovedtelefonsforstærkere, der både i forhold til strømstyrke og lydkvalitet kan give dem det, de har brug for.

 

Vi har samlet nogle få links til interessante muligheder til ovenstående, men i sidste ende handler det om klangmæssigt match. Hvis du er i tvivl, så spørg os og/eller kom forbi – så skal vi demonstrere høretelefonerne i kombination med forskellige forstærkere. I en senere blogpost dykker vi desuden dybere ned i de forskellige headfi-amps og kigger på ligheder og forskelle. God jagt!

iFI Audio Zen Signature 2 bundle

Pakkeløsning med to af iFI Audio's mest populære produkter, i form af en DAC og en hovedtelefonforstærker. En virkelig god hovedtelefonforstærker til skrivebordet. Fås som HFM-udgave med valgfri EQ-kurve til Hifiman hovedtelefoner. Kan naturligvis bruges med andre mærker af høretelefoner, hvor man så bare undlader at bruge EQ-indstillingen.

iFI Audio iDSD Diablo

Djævlen ligger som bekendt i detaljen, og denne djævel fra iFI Audio er rig på netop detaljer. Det er også en utrolig kraftig, batteridrevet høretelefonforstærker, som dekoder alt fra PCM i højeste sample-frekvens, til MQA og DSD-filer. Den oplagte løsning hvis du gerne vil have noget der kan tages med - enten rundt i hjemmet eller udenfor matriklen. 

Violectric DHA V226

Løsningen til dig der sidder ved skrivebordet, eller med et godt glas 'nac i lænestolen. Violectric DHA V226 er en utrolig kraftig høretelefonforstærker, med både analoge og digitale indgange. Med både 6,3mm, 4,4mm og XLR-udgange til hovedtelefoner, og pre-gain-indstillinger er der også en virkelig alsidig løsning. Og så har den faktisk pre-out, så du kan bruge den som forforstærker i et stort stereoanlæg.

 

Se hele udvalget af hovedtelefonforstærkere og bærbare hovedtelefonforstærkere med DAC

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar