Dankort + VISA/Dankort VISA Electron Mastercard VISA MobilePay Apple Pay ViaBill

Fem Gode Hovedtelefoner til under fem kilo

Oprettet d. under Hovedtelefoner / Head-Fi

Fem Gode Hovedtelefoner til under fem kilo

Fem Gode Hovedtelefoner

Vores bud på fem gode hovedtelefoner til under fem kilo

Har du endnu til gode at opleve et sæt rigtige Hi-Fi-hovedtelefoner, og er du måske på udkig efter din første? – Så kan vi her introducere dig for fem gode hovedtelefoner, som gør det fantastisk i hver deres prisklasse.
Hvilken type hovedtelefon skal du købe?

Hovedtelefoner findes i flere forskellige typer. I dette blogindlæg er det primært over-ear, altså den type som sidder rundt om øret, men vi har også taget en enkelt on-ear med. Ikke fordi den sidder på, og ikke rundt om øret, men fordi det er en god hovedtelefon.

 

Alle hovedtelefonerne nedenfor er med kabel, og altså ikke trådløse. Der findes gode trådløse hovedtelefoner, men når vi taler seriøst head-fi, så skal der altså et kabel til, og også gerne en dedikeret forstærker. Der kan uden tvivl være fordele i at have en hovedtelefon uden kabel, men de fordele vil primært været forbundet med at man bruger hovedtelefonen i en aktiv situation hvor man dyrker sport, eller går rundt med dem udenfor. De hovedtelefoner vi kigger på her, er primært skabt til at nyde musik med i høj kvalitet, mens du sidder hjemme i sofaen eller ved skrivebordet.

 

Du skal også kigge langt efter støjreduktion her. Faktisk er alle, på nær en enkelt, det man kalder en åben konstruktion. Det vil altså sige, at kopperne er helt åbne på begge sider – både mod øret og den modsatte vej. Al lyd omkring dig vil slippe gennem kopperne og ind til dine ører, og musikken du lytter til, vil altså også kunne høres af dem omkring dig. En lukket hovedtelefon er mindre påvirket af lyden omkring dig og kan også have en fornuftig støjreducerende effekt. Det kan dog ikke sammenlignes med aktiv støjreduktion, som i øvrigt også påvirker lydkvaliteten negativt.

Hvorfor hovedtelefoner?

Hovedtelefoner, eller head-fi i det hele taget, kan noget helt specielt. Med hovedtelefoner kommer du helt tæt på musikken, og endnu vigtigere, så kan du fjerne et væsentligt parameter fra ligningen, nemlig akustik. Du er altså ikke afhængig af at det rum du sidder i, skal have nogle gode akustiske egenskaber. Du behøver heller ikke tænke på højttalerplacering, om du sidder i sweetspot, eller bekymre dig for at din nabo kommer og beklager sig over at du spiller for højt. Og sidst men ikke mindst, så får du rigtig meget god lyd pr. krone i hovedtelefoner.

 

Meze Audio 99 Classics hovedtelefon

Meze 99 Classics

Type: Lukket over-ear, dynamisk

Pris: 2295,-

 

Den første hovedtelefon vi tager et kig på, er gået hen og blevet lidt af klassiker og er utrolig populær. Det er faktisk slet ikke så underligt, da Meze 99 Classics byder på en uforlignelig bygge- og lydkvalitet i prisklassen. Meze er et rumænsk firma som startede tilbage i 2009, men de introducerede først deres egenudviklede hovedtelefon i 2015. Det var 99 Classics og i dag, syv år senere, er den mere populær end nogensinde.

 

Meze 99 Classics er en lukket over-ear hovedtelefon, monteret med dynamiske enheder, altså samme type som kan sidde i en højttaler. Lydmæssigt er den skabt til at levere en letfordøjelig lytteoplevelse, som ikke bliver for analytisk. Lydsignaturen hælder til den varme side med en fornuftig gengivelse af det lavere frekvensområde, uden at blive pumpet i bassen eller forsøge at levere noget som ikke er fysisk muligt for dens konstruktion. Kombineret med det relativt lette design på 290 gram, er 99 Classics altså en hovedtelefon som du kan lytte på i timevis, uden at bliver hverken træt i ørerne eller i nakken.

 

Med sin, for prisklassen, flotte lyd, sit gennemførte design og det lækre materialevalg, er Meze 99 Classics et anbefalelsesværdigt første skridt mod store head-fi-oplevelser. Hovedtelefonen er relativt let at drive, og kan fungere med udgangen på en computer, smartphone, CD-afspiller, mv. Den kan med fordel kombineres med en lille USB DAC/forstærker.

 

Læs mere om Meze 99 Classics her

 
Hifiman Sundara hovedtelefon

Hifiman Sundara

Type: Åben over-ear, planar magnetisk

Pris: 2749,-

 

At kalde Hifiman Sundara for en populær hovedtelefon, ville være en underdrivelse af kaliber. Siden lanceringen i 2018 har Sundara imponeret både musikentusiaster og fagpressen, og høstet stor ros for sine kvaliteter. Hifiman er en kinesisk producent med et bredt udvalg af hovedtelefoner, hvor priserne starter under 2.000,- og slutter omkring 100.000, - Sundara er således en af de billigste hovedtelefoner i deres sortiment, men det skal bestemt ikke ligge den til last. Havde den kostet 1000,- mere, havde det stadig været et godt køb.

 

Hifiman Sundara er en åben over-ear konstruktion, som modsat Meze 99 Classics, er bestykket med planar magnetiske enheder. Dette er helt klart Sundaras force, da denne type enheder, kombineret med den åbne konstruktion, er i stand til at levere en væsentligt bedre opløsning, mere dynamik og større, mere luftig soundstage. Lydmæssigt er Sundara en relativt neutralt lydende hovedtelefon, som er let fremhævet i både bund og top. Bassen er der, men den er ikke pumpet eller dominerende, og falder let på plads i lydbilledet.

 

Hvis du søger en hovedtelefon som kan give dig en forsmag på de oplevelser som kan hentes i det højere prissegment, men til en absolut rimelig pris, så er Sundara den du skal have. Hifiman mener at den kan drives af udgangen på en computer eller smartphone, men vi vil kraftigt anbefale en form for dedikeret forstærker, måske en lille USB DAC, eller en bærbar musikafspiller. Så får du hele oplevelsen som Hifiman Sundara kan levere.

 

Læs mere om Hifiman Sundara her

 

Grado SR325x hovedtelefon

 

Grado SR325x

Type: Åben on-ear, dynamisk

Pris: 2995,-

 

Amerikanske Grado er en af verdens ældste Hi-Fi-producenter, og står bag nogle fremragende hovedtelefoner men også pickupper til pladespillere. Deres model SR325x som netop er blevet opgraderet til den nye ’x-version’ er gået hen og blevet lidt af en legende i Grados sortiment. Det er den absolut bedste hovedtelefon i deres Prestige-serie, og den sidste model før vi når Reference-serien.

 

Grado SR325x er monteret med 44mm store dynamiske enheder som er blevet opgraderet i denne seneste udgave. Sammenlignet med den resterende serie hvis kopper er udført i plastic, er kopperne på SR325x fremstillet i metal, som i den grad øger præcisionen i lydbilledet. Grado SR325x er en musikelskers hovedtelefon. Forstået på den måde, at den leverer en lyd som bare er lækker at lytte på. Den når ikke samme detaljeniveau som Hifiman Sundara, men er til gengæld bedre i det nedre frekvensområde, med en stram og nuanceret bas. En Grado hovedtelefon er mere end bare musikoplevelsen. Det er oplevelsen af Hi-Fi-historie, klassisk design og glæden ved et håndsamlet produkt som ikke er produceret i Østen, men i Brooklyn, New York, som Grado har gjort det siden 1953.

 

Med opgraderingen af Prestige-serien i 2022, har Grado endnu engang formået at forbedre på nogle allerede fremragende produkter. Grado SR325x kan drives med udgangen på en computer, smartphone eller den udgang du måske har på din integrerede forstærker. Men som med de andre hovedtelefoner, folder den sig først helt ud med en dedikeret hovedtelefonforstærker. Er du ikke helt klar til at investere i SR325x, så kan du få en forsmag på herlighederne med Grado SR60x til under en tusse.

 

Læs mere om Grado SR325x her

 

Hifiman Edition XS hovedtelefon

 

Hifiman Edition XS

Type: Åben over-ear, planar magnetisk

Pris: 4.195,-

 

Nummer fire på listen er en ny model fra Hifiman, inspireret af en af deres bedst sælgende modeller nogensinde, Edition X fra 2015. Denne nye udgave trækker dog på nogle af de nyeste teknologier fra Hifiman, med bl.a. Stealth-magneter.

 

Hifiman Edition XS er som sagt inspireret af en tidligere hovedtelefon. Der er dog nogle ændringer hvis vi sammenligner med den oprindelige model, både gode og mindre gode. Til gengæld er den billigere end forgængeren som kostede omkring det dobbelte. Af gode ting kan nævnes opgraderingen af enhederne som er bedre end dem i den oprindelige udgave. Her får du nemlig en endnu tyndere membran, Neo Ultra Thin, og du får Hifimans seneste magnetteknologi, Stealth. Kombinationen af de lettere membraner og den nye magnetkonstruktion, sikrer mere dynamik, et bedre ’hug’ i basområdet og en klarere soundstage, da Stealth-teknologien reducerer turbulens i kopperne. Lydsignaturen er til den livlige side med en lækker bund og veldefineret mellemtone. Det øvre frekvensområde er detaljeret og luftigt, og er absolut godkendt for en planar-hovedtelefon i denne prisklasse.

 

For at kunne holde prisen lav, har Hifiman valgt at tage samme hovedbånd som findes på eks. DEVA og HE400 SE-modellerne. Det er ikke et dårligt hovedbånd, men på samme tid er det også langt fra den originales kvalitet, som var identisk med det der sidder på Hifiman ARYA Stealth. Når det er sagt, så er det svært at forvente det hele til det halve, og til prisen på lige over 4.000,- må Edition X være det bedste køb i klassen.

 

Læs mere om Hifiman Edition XS her

 

Hifiman Ananda hovedtelefon

 

Hifiman Ananda UDSOLGT 

Type: Åben over-ear, planar magnetisk

Tilbudspris: 4495,- normalt 5.895,-

 

Den sidste på vores liste over fem gode hovedtelefoner til under fem kilo, sniger sig lige akkurat med, da den i øjeblikket er på tilbud. Det er Hifiman Ananda, og den giver virkelig en forsmag på hvad man kan forvente i Hifimans noget dyrere hovedtelefoner. Sammenlignet med Edition XS er den også mere behagelig at bære, da den benytter samme hovedbånd som den helt forrygende ARYA Stealth.

 

Hifiman Ananda er udstyret med Neo Supernano-membraner med en tykkelse på kun 1-2 mikrometer. Kombineret med det kraftige magnetsystem, er der lagt i ovnen til fantastisk dynamik. Det nedre frekvensområde er mættet med en lækker basgengivelse som er rig på både struktur og krop. Med et frekvensområde som dækker 8 til 55.000Hz er der næppe en tone som ikke kan gengives i denne hovedtelefon.

 

Ananda er normalt anbefalelsesværdig, og til den aktuelle tilbudspris er der helt uundgåelig! – Den er relativt let at drive, men vi anbefaler en dedikeret hovedtelefonforstærker, så du kan opleve hvad den virkelig er i stand til at levere. Ananda leveres med både 3.5mm kabel på 1.5 meter til brug med bærbare enheder eller ved skrivebordet, samt et 6.3mm kabel på 3 meter, hvis du foretrækker at sidde i sofaen med lidt afstand til din hovedtelefonforstærker.

 

Læs mere om Hifiman Ananda her

 

Vi håber du har fået noget ud af vores introduktion til gode hovedtelefoner i prisklassen op til 5.000,- Har du spørgsmål, er du som altid velkommen til at skrive på mail@tapeconnection.dk eller gi' os et ring på 8676 0806


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar