Dankort + VISA/Dankort VISA Electron Mastercard VISA MobilePay Apple Pay ViaBill

Aktive højttalere - det enkle Hi-Fi-system

Oprettet d. under Højttalere

Aktive højttalere - det enkle Hi-Fi-system

Aktive højttalere - det enkle Hi-Fi-system

Højttalere med indbygget forstærker er den mest enkle vej til store musikoplevelser – skal dit næste Hi-Fi-system være en aktiv højttaler?

Selvom aktive højttalere først er blevet rigtig populære indenfor de seneste år, så har de eksisteret i årtier – dog primært i den professionelle del af musikbranchen, hos dem der producerer det vi lytter til. En højttaler med indbygget forstærker har klar række fordele, specielt de nyeste generationer som, udover den indbyggede forstærker, ofte også har Bluetooth eller netværksfunktion indbygget.
Hvorfor vælge aktive højttalere?

Som nævnt ovenfor, er der en række fordele ved at vælge aktive højttalere. Den mest indlysende er uden tvivl den enorme forenkling af dit musiksystem. Du skal ikke tænke på at købe en forstærker der passer til højttaleren, du kan spare penge på en lang række kabler som skal forbinde de forskellige enheder, og vælger du en aktiv højttaler med streamingfunktion, behøver du heller ikke at tænke på en netværksafspiller. Herudover kommer naturligvis den enkle opsætning og det faktum at et sæt aktive højttalere fylder langt mindre i stuen, end et traditionelt Hi-Fi-system gør. Den sidste, men absolut vigtige styrke ved en højttaler med indbygget forstærker er, at producenten af højttaleren kan tilpasse forstærkeren til lige netop de specifikke højttalerenheder der benyttes, og at der opnås en ekstremt kort signalvej fra kilde til forstærker til højttaler.

Fem sæt aktive højttalere til inspiration

Vi har et godt udvalg af aktive- og trådløse højttalere i sortiment - fra både danske højttalermærker men også fra de store udenlandske producenter. Som med alt andet vi har i sortiment, er udvalget af aktive højttalere håndplukket for deres høje kvalitet og bredden af deres funktioner i de respektive prisklasser. Og vi har naturligvis hands-on-erfaring så vi, med solidt fundament, kan vejlede dig i købet. Mange af modellerne kan desuden opleves i vores Hi-Fi-butik i Højbjerg, lige udenfor Aarhus. Vi har fundet frem til fem forskellige sæt aktive højttalere som både vi og vores kunder er rigtig glade for – se det som inspiration og ikke en facitliste. Alle har forskellige behov, forventninger og budget, og vi kan helt sikkert finde noget der opfylder lige netop dine ønsker.

Eltax Monitor III BT - Aktiv højttaler med Bluetooth

 

Eltax Monitor III BT

Aktiv reolhøjttaler med Bluetooth og pladespillerforstærker

Sætpris: 2.498,-

Den mindste, og billigste, på listen er Monitor III BT fra Eltax. Trods den meget tilgængelige prissætning, så er det her faktisk et sæt ganske habile aktive højttalere til pladespiller, streaming via Bluetooth og meget andet. Eltax Monitor III BT byder på et flot udvalg af tilslutningsmuligheder, som kan opfyldes de flestes behov. Der er digitale indgange i form af optisk TosLink og koaksial S/PDIF, så du kan forbinde en digital kilde. Dette kunne eksempelvis være din fladskærm, så du også kan få løftet lyden når du skal se TV og film. Herudover har den et sæt RCA-indgange som kan benyttes til en analog kilde, eksempelvis en pladespiller, og her er det værd at bemærke, at højttaleren har indbygget RIAA-forstærker. Pladespilleren kan altså tilsluttes direkte uden ekstra forstærkning. En trådløs funktion har Eltax endda også fået plads til, og du kan sende lyd til højttalerne via Bluetooth fra din telefon, tablet eller computer.

 

Eltax Monitor III BT er en billig aktiv højttaler, og der er nogle løsninger der peger i den retning. Bl.a. er det kun den ene højttaler som har en forstærker indbygget. Den leverer 2 x 25 watt som skal drive begge højttalere. Det er ikke den mest optimale løsning, men til prisen er det svært at beklage sig over, og når musikken spiller, så lyder det ganske glimrende.

 

Læs mere om Eltax Monitor III BT

 

KEF LSX II, trådløs og aktiv højttaler

KEF LSX II

Den stuerene trådløse højttaler

Sætpris: 10.990,-

Engelske KEF har sat sig tonstungt på markedet for aktive og trådløse højttalere, siden lanceringen af den første udgave af LS50 Wireless, som nu er i anden generation. Kort tid efter den kom på markedet, afslørede KEF en mindre version kaldet LSX, som for alvor fyrede op under deres popularitet, ikke mindst på grund af det meget enkle og moderne design, og en yderst kompakt størrelse. LSX-højttalerne er nu også nået til version 2, og de er bedre end nogensinde.

 

KEF LSX II er skabt til det moderne hjem, og der er ingen tvivl om, at KEF har lagt et stort arbejde i at designe en højttaler som falder naturligt ind i hjemmets indretning. For det første er den ikke specielt stor, og så er dens udseende ekstremt rent. Her er ingen synlige skruer eller samlinger og den fås i hele fem forskellige farver, så du kan få en der passer til din indretning. Stoffet som de farvede modeller er indpakket i, er i øvrigt produceret af danske Kvadrat. Selv bagsiden af højttaleren, som man alt andet lige aldrig kommer til at se på, er elegant udført med et enkelt layout af ind- og udgange. Virkelig en gennemført højttaler på alle punkter.

 

For prisklassen er det her en ekstremt velspillende højttaler, som umiddelbart er uden konkurrence. KEFs enestående, koaksiale Uni-Q højttalerenhed spiller med stor præcision og luftighed med et fornuftigt niveau af bas. Takket være KEFs avancerede DSP-teknologi, Music Integrity Engine, kompenseres der for kabinettets fysiske begrænsninger. Med et bredt udvalg af tilslutningsmuligheder, spiller KEF LSX II hovedrollen i opsætningen af dit musikalske liv. Via den tilhørende app, til Apple iOS og Android-enheder, får du adgang til streaming fra bl.a. Qobuz, Tidal, Spotify, m.fl. Der er fri adgang til tusindvis af online-radiostationer, inkl. DR, og Bluetooth og Apple AirPlay gør det til en leg at sende lyd fra en af dine smartenheder til højttalerne. En ny tilføjelse til den anden generation af LSX, er en USB-indgang som er helt oplagt hvis du skal bruge LSX II på skrivebordet med computeren. Vil du løfte lyden fra din fladskærm, så kan du gøre det ganske enkelt, ved at tilslutte fjernsynet til højttalerne via HDMI med understøttelse af Audio Return Channel.

 

Med 100 watt forstærker i hver højttaler, er KEF LSX II udstyret med rigelig power. Den leverer et virkelig fornuftigt niveau af bas, størrelsen taget i betragtning, og er det ikke nok, så kan der tilsluttes en aktiv subwoofer, eks. KEF KC62. Der findes både gulvstandere, bordstandere og vægbeslag til KEF LSX II, så du kan placere dem bedst muligt i forhold til din lytteposition.

 

Læs mere om KEF LSX II

KEF LS50 Wireless II, aktiv højttaler i High-end kvalitet

KEF LS50 Wireless II

Den topmoderne aktive højttaler

Sætpris: 20.790,-

Den første udgave af LS50 Wireless, var den der for alvor satte KEF på verdenskortet over aktive og trådløse Hi-Fi-højttalere. Med version II er der blevet tunet, trimmet og poleret på både design, ydelse og funktioner, og i prisklassen er LS50 Wireless II det helt oplagte valg.

 

Selvom LS50 Wireless II er mindre designorienteret end lillebror LSX II, så er det stadig en virkelig flot, og enkel højttaler. Funktionsmæssigt minder den meget om LSX II og de benytter begge den samme KEF Connect app til betjening. Du får adgang til online musiktjenester som Qobuz, Tidal og Spotify og du kan spille musik fra et lokalt netværksbibliotek. Herudover er LS50 Wireless II ved lanceringen også godkendt til at være Roon endpoint. Har du en Roon server på dit netværk, kan du altså betjene og afspille din musik på LS50 Wireless II gennem Roon, med alle de fordele det bringer med sig.

 

En af de største forskelle på den mindre LSX II og KEF LS50 Wireless II, er uden tvivl den større og bedre Uni-Q enhed. Her er den i sin 12. generation og udstyret med KEFs nyeste teknologi, MAT, eller Metamaterial Absorption Technology. Dette kan bedst beskrives som en plade med et labyrintmønster som er monteret på bagsiden af diskanten, og det fungerer som et akustisk sort hul, hvor 99% af den uønskede lyd fra bagsiden af enheden, bliver absorberet. I praksis betyder det at højttaleren er i stand til at levere en enorm præcision, som er niveauer højere sammenlignet med tidligere versioner. Herudover er enhedens overfladeareal større end på LSX II (4.5” mod 5.25”) som bl.a. gør at den rækker mere end 10Hz dybere.

 

På indgangssiden er der fysiske tilslutningsmuligheder for digitale kilder via optisk TosLink eller koaksial S/PDIF, og fladskærmen kan tilsluttes via HDMI med Audio Return Channel. Trådløst kan der spilles musik via Bluetooth og Apple AirPlay2. KEF har desværre valgt at udelade en USB-indgang på LS50 Wireless II, da de nok forestiller sig at den bliver brugt i stuen og ikke på skrivebordet.

 

Læs mere om KEF LS50 Wireless II

 

Dynaudio Focus 10, aktiv højttaler med trådløse funktioner

Dynaudio Focus 10

Den kompakte, aktive high-end højttaler

Sætpris: 39.000,-

Danske Dynaudio har i årevis produceret aktive højttalere, primært til professionelt studiebrug, men også med få afstikkere til Hi-Fi-segmentet med bl.a. Excite X14A. Med lanceringen af XEO-serien i 2016 var Dynaudio blandt de første producenter til at lancere aktive og trådløse højttalere, ikke til professionelt brug, men til den almindelige musikelsker. Xeo-serien blev fulgt op af nye modeller og der blev ligeledes lanceret en ny Focus XD-serie som løftede de trådløse højttalere op i High-end-segmentet. I 2022 afslørede Dynaudio så den nyeste serie af aktive højttalere, som ganske enkelt hedder Focus, og bygger på al den erfaring de har gjort sig med både XEO- og Focus XD-serien.

 

Den mindste model i Focus-serien hedder Focus 10, og den byder på en hel række af nye funktioner og teknologier, som hæver barren i segmentet til et hidtil uhørt niveau. Dynaudio Focus 10 er elegant enkel, nøjagtigt som vi kender det fra Dynaudios andre højttalerserier. De smukt forarbejdede kabinetter i træfiner eller højglanslakering er på en gang klassisk Hi-Fi og topmoderne håndværk. Og her er virkelig arbejdet med detaljerne. Tag f.eks. funktionen ’smart grille’ som registrerer om frontstoffet er monteret, og derefter korrigerer i DSP’en, så højttaleren lyder optimalt, uanset om den har frontstof monteret eller ej. Selv billedet af højttaleren i den tilhørende app ændrer udseende, afhængigt af om stoffet er monteret. Måske tænker du at det virker lidt ligegyldigt, men det er bare et bevis på, at ingen detalje er for lille til at tænke over.

 

Dynaudio Focus 10 har en lang række netværksbaserede funktioner, så du kan nyde musikken fra forskellige kilder. Spotify Connect og Tidal Connect er integreret, så du kan styre afspilningen direkte fra de respektive apps på din telefon eller tablet. Vil du afspille musik fra andre kilder på din smartenhed, kan du sende lyden trådløst via Bluetooth, Google Chromecast eller Apple AirPlay2. Højttalerne er godkendte af Roon så de kan agere endpoint på et netværk med en Roon server. Af fysiske indgang finder du både en single-ended RCA til analoge kilder, samt en optisk TosLink og en koaksial S/PDIF til de digitale.

 

Den integrerede DSP-funktion i Focus-serien gør det muligt for højttalerne at tilpasse sig den position de får i dit hjem. Fortæl dem blot om de er fritstående, står tæt på væggen, osv. og så sørger DSP’en for at de indstilles til den aktuelle position. Hvis du vil hæve deres ydelse til et endnu højere niveau, så kan du kalibrere dem med Dirac software som udmåler og indstiller til netop dit lytterum. Softwaren skal tilkøbes fra Dirac, men er bestemt pengene værd.

 

Der er absolut ingen risiko for at Dynaudio Focus 10 løber tør for power. Med ikke mindre end 390 watt forstærkning pr. højttaler (!!!) er der et massivt overskud, som resulterer i en enormt luftig, præcis og autentisk lyd, hvor forstærkningen aldrig halter efter. Focus 10 er den ultimative, aktive kompakthøjttaler til dig der bare ikke vil gå på kompromis.

 

Læs mere om Dynaudio Focus 10

 

 

KEF LS60 Wireless, aktiv gulvhøjttaler med streaming

KEF LS60 Wireless

Den aktive gulvhøjttaler

Sætpris: 49.950,-

Ja, endnu en KEF har fundet vej til vores liste over fem fede aktive højttalere, men den er virkelig også svær at komme udenom! Efter lanceringen af LS50 Wireless, så KEF et kæmpe potentiale i de aktive og trådløse højttalere, og begyndte kort tid efter at arbejde på LS60 Wireless som blev lanceret kort efter version 2 af LS50 Wireless.

 

Funktionsmæssigt er KEF LS60 Wireless meget lig LS50 Wireless II – Du får den samme omfattende, velfungerende streamingplatform via KEF Connect appen, mulighed for streaming via AirPlay2, Chromecast Audio og Bluetooth. Der er også fysiske indgange i form af optisk TosLink og koaksial S/PDIF til de digitale kilder og et sæt analoge RCA-indgange som eks. kan benyttes for tilslutning af en pladespiller. Bemærk dog at der ikke er RIAA-forstærker indbygget.

 

Der hvor KEF LS60 Wireless uden tvivl påkræver sig sin opmærksomhed, er på det ultraslanke design, som ved første øjekast måske ikke ser ud af meget… indtil du ser de fire sidemonterede basenheder! Det her er hvad der adskiller LS60 Wireless fra alle de andre på markedet. De 5.25” store basenheder, er det der gør det muligt for højttaleren at række ned i 26Hz, og gøre det med en uforlignelig renhed og præcision. Den eneste enhed på fronten er den 4” store Uni-Q Meta koaksialenhed, som leverer den luftighed, nøjagtighed og autenticitet som vi kender det fra LS50 Wireless II.

 

KEF LS60 Wireless er en ufatteligt imponerende højttaler. Og det slanke design gør den bare endnu mere imponerende! – Det her er den perfekte højttaler til dig, der ikke gider at se på store, firkantede trækasser og stakke med elektronik, men vil give musikken de absolut bedste betingelser. Den skal opleves!

 

Læs mere om KEF LS60 Wireless

 

Vi håber du fik noget ud af ovenstående og er blevet lidt klogere på hvad en aktiv højttaler er og kan. Du kan se hele vores sortiment af aktive højttalere her


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar